Категорично не препоръчвам връщането на децата в училище при сегашното положение в България

...
Категорично не препоръчвам връщането на децата в училище при сегашното положение в България
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Категорично не препоръчвам връщането на децата в училище |

" Категорично не препоръчвам връщането на децата в учебно заведение при сегашното положение в България с COVID-19 ", сподели имунологът акад. Богдан Петрунов по Българска национална телевизия.

Положението фактически е тревожно, съобщи той и разясни, че за големите възпитаници може да се препоръча ротация - да редуват връщане в учебно заведение и дистанционно образование. За малките възпитаници от 1 до 4 клас това превключване ще е мъчно, признава той.

Академикът цитира проучвания във Франция, които демонстрират, че при ротация вероятността да има епидемиологичен растеж е 12,5%. Когато децата са непрекъснато в клас, вероятността скача до 27%.

Акад. Петрунов се разгласи и против още едно искане, което президентът Румен Радев сложи днес на среща със служебните министри. Известният академик счита, че не би трябвало да има безплатни тестове за ковид.

" Който не желае да се имунизира, да си заплати. Не е редно обществото да плаща за незнанието и нежеланието на някого, откакто има безвъзмездни ваксини ", безапелационен е академикът.

Той разясни, че съществуването на антитела не може да е индикатор за издаване на зелен документ . Не са важни те, а клетъчният имунитет, подчерта  експертът. Трябва да се престане с мантрата за антителата, прикани той.

Акад. Петрунов разясни, че не може да се прави всеобщо тест за така наречен Т-клетъчен имуните т, тъй като цената му е висока и изисква експерти, които да го вършат.

Той още веднъж прикани хората да се имунизират против коронавирус. Според него говоренето против имунизациите би трябвало да бъде инкриминирано, тъй като тези хора са опасни за обществото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР